Gravstenssäkring 

Marknadens bästa gravstenssäkring - Tillverkat av 100% återvunnet material

iFrid utför gravstenssäkringar i hela Sverige med 25 års garanti

Kontakta oss så berättar vi mer! 

 

Fundament Frid 

När en gravsten blir utdömd eller bedöms vara en säkerhetsrisk behöver den extra säkring. Med Fundament Frid får du en stabil och hållbar lösning som inte påverkar gravens utseende. Gravstenssäkringen är tillverkad i slitstarkt PP/EPDM  som förankras direkt i marken. Tack vare innovativ design med flyttbara dubbar är säkringen anpassningsbar och kan användas till alla typer av gravstenar, både till stenar med och utan sockel.

En modern gravstenssäkring 

Fundament Frid säkrar redan idag tusentals gravar i bland annat Lund, Växjö och Båstad pastorat. Vår produktion är ISO 14001- och ISO 9001-certifierad, vilket innebär att vi beräknar hela vår klimatpåverkan samt klimatkompenserar våra utsläpp vid både tillverkning och installation. Idag är vi ensamma om att erbjuda fossilfri installation av gravstenssäkringar i Sverige.

Gravsäkring, säkra graven, Fundament Frid

Marknadens längsta garantier

En gravsten ska inte behöva säkras mer än en gång, vilket är varför vi erbjuder 50 års produktgaranti på fundamentets komponenter samt 25 års installationsgaranti.

Hög kvalitet 

Fundament Frid tillverkas med högsta möjliga kvalitet och en väl tilltagen godstjocklek. Detta säkerställer att gravstenen står stabilt i alla olika väderförhållanden.

Hållbar - Återvunnet material 

Fundament Frid tillverkas av 100% återvunnet material med högsta möjliga kvalitet i Sverige. Det innebär en miljöbesparing på cirka 80% jämfört med då nyråvara används. 

Godkänd av CGK 

Vår gravstenssäkring är godkänd av Centrala Gravvårtskommitén, som arbetar för bevarande av kulturhistoriskt värdefulla gravanordningar och miljöer inom begravningsplatserna.

Stabila stödkanter

Vår gravstenssäkring är utrustad med stödkanter som går upp längs sidorna på stenen. Detta gör att brytpunkten förskjuts, vilket leder till att gravstenen inte välter när dubbarna blivit helt förbrukade. Den högre brytpunkten hindrar stenen från att spricka eller ge vika för normal markrörelse.

Säker montering

Säkringen monteras i marken, vilket gör att stora mängder jordmassa hamnar ovan. Detta hjälper till att hålla fundamentet på plats. Jordmassorna kan uppgå till cirka 100 kilo och fungerar som motvikt för att förhindra rörelse.

 

Läs mer om Fundament Frid

25 års installationsgaranti 

Vi garanterar 25 års instalationsgaranti med fundament Frid. Detta betyder att du behöver bara säkra er gravsten en gång vilket vi är helt unika med i hela Sverige 

Marknadens bästa priser 

Vi har fasta låga priser på alla gravstenar under 120cm inkl installation i hela Sverige. Vi monterar Fundament frid från April till September på privata stenar i hela Sverige. Beståll nu och säkra er grav. 

Etisk och miljömässigt hållbar 

Fundament Frid är producerat av 100% återvunnet material. 

Kontakta oss

Detta är iFrid

iFrid grundades av Glenn och Johan. Den ursprungliga idén var att erbjuda stentvätt på kyrkogårdar, en idé som utvecklades till att bli Sveriges första rikstäckande företag inom gravskötsel.

Gravsäkring, säkra graven, Fundament Frid

Godkänd gravstensäkring

Fundament Frid är en modern gravstenslösning och både ett snyggare och smartare alternativ till den klassiska gravsäkringen. Gravstenar som får "bandage" runt sig är de som inte är godkända efter provtryckning. Med vårt fundament kommer man helt undvika detta eftersom vi garanterar att stenen klarar CKG:s krav under 25 år.