Nyheter & Media

Här finner ni alla våra pressmeddelanden och nyhetsarkiv.

ifrid iNleder samarbete med samhall

iFrid och Samhall inleder samarbete

Samhall kommer att kunna utföra gravskötsel på Sveriges kyrkogårdar. Ett uppdrag som kommer att skapa arbetstillfällen för personer som stått utanför arbetsmarknaden en längre tid.

– Vi är glada över att vår digitala lösning kan bidra till samhällsnytta. Vår plattform har en unik kombination av skötsel, tvättning och blomsterleveranser. Samhall är en viktig partner för oss, säger Glenn som är en av grundarna för iFrid.se

– Vi ser verkligen fram emot vårt nya samarbete med iFrid, säger Ola Hernström affärsutvecklare på Samhall och fortsätter.

– Att Samhall kan vara med och leverera samhällsnytta och bidra till välskötta gravar och kyrkogårdar kommer att bli ett meningsfullt uppdrag.

Samhall beskriver sig som Sveriges viktigaste företag. Företaget har över 25 000 medarbetare i hela landet. De erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen mer än nio miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag.

 /iFrid & Samhall

 

ifrid skriver samarbetsavtal med florister i sverige 

Nu lanseras Blommograv tillsammans med Florister i Sverige 

Nu inleder iFrid.se ett samarbete med Florister i Sverige för att som första aktör på marknaden kunna erbjuda Blommograv till kyrkogårdar runt om i landet.

iFrids kunder kommer få handknutna blommor levererad 48 timmar efter beställningen. iFrids databas gör den enkelt och smidigt att beställa dessa tjänster till gravplatsen. Blommor är ett fint sätt att minnas och uppmärksamma de som lämnat oss.

­– Florister i Sverige är ett starkt varumärke och den framtida ledaren på blomstermarknad. Vi är glada och stolta att kunna inleda detta samarbete, de lokala floristerna kommer skapa ett stort mervärde för våra kunder, säger Johan, en av grundarna av iFrid.se.

Tillsammans med iFrid kommer vi att kunna erbjuda ett förstklassigt leveransalternativ till Sveriges kyrkogårdar. Beställaren kommer få en digital bild från gravplatsen vilket vi tror kommer att uppskattas av många. Våra florister är väldigt stolta över att få utföra detta värdiga uppdrag, säger Florister i Sveriges grundare.

/ iFrid & Florister i Sverige 

 

18/10-2022 IFRID SKRIVER RAMAVTAL MED AREMO

iFrid tecknar ramavtal med Aremo

Det branschledande företaget Aremo kommer att utföra gravstenstvätt åt iFrid.se på samtliga kyrkogårdar i landet. Genom iFrids unika tjänst kan en gravrättsinnehavare med några enkla knapptryck boka stentvätt.

Aremo använder högtryckstvätt med varmvatten som kompletteras med manuell borstning på känsliga områden. All tvätt kommer att utföras på ett miljövänligt sätt i enlighet med Aremos miljöpolicy och ISO-certifieringar.

Vi ser det som ett hedersuppdrag att få bidra till vackrare kyrkogårdar och hjälpa gravrättsinnehavare med tvättning säger Göran Petsén, VD för Aremo.

Vi erbjuder samma priser för en tvätt av gravsten, oberoende av storlek och var i landet uppdraget ska utföras. Vi är mycket stolta över att få samarbete med Aremo som är marknadsledande med ett tydligt hållbarhetstänk, säger Glenn, en av Frids grundare.

Beställningar tas emot fortlöpande under året och utförs på vår och höst.

I Kulturminneslagen står det följande:
”I vården av en begravningsplats skall dess betydelse som en del av vår kulturmiljö beaktas. Begravningsplatserna skall vårdas och underhållas så att deras kulturhistoriska värde inte minskas eller förvanskas.”

/ iFrid & Aremo

 

18/10-2022 IFRid utökar samarbetet med Aremo...

Aremo utökar samarbetet med iFrid och öppnar ett nytt affärsområde

I dagarna har iFrid utökat sitt samarbete med Aremo. Det gäller kontroll av gravstenarnas säkerhet för att skapa trygghet för alla som vistas eller arbetar på kyrkogården.

Detta innebär att ett helt nytt affärsområde öppnas. Det gäller inventering av gravstenar i samband med att gravstenstvätt utförs, som en tilläggstjänst.

Vår ambition är att få nöjda kunder som snabbt få återkoppling om gravstenen inte skulle vara säker, säger Göran Petsén, VD för Aremo.

Aremo kommer utöver gravstenstvätt att utföra inventering åt iFrid.se på samtliga kyrkogårdar i landet. Genom iFrids unika tjänst kan en gravrättsinnehavare med några enkla knapptryck boka en stentvätt.

Beställningar via iFrid.se tas emot fortlöpande under året och utförs på vår och höst.

/ iFrid & Aremo

18/10-2022 iFrid skriver samarbetsavtal med Plantagen 

iFrid skriver samarbetsavtal med Plantagen 

Tillsammans med Plantagen lanserar iFrid unika, ekologiska hållbara gravkrukor som kommer att förgylla gravplatser runt om i landet. I krukan Bailey planteras Plantagens fleråriga växter som är vackra, har låg miljöpåverkan och kräver minimalt med vatten. Att komma till en välvårdad och vacker grav ger anhöriga både ro och tillfälle för eftertanke.

Våra kyrkogårdar är ett av Sveriges viktigaste kulturarv. Det är en plats som visar upp det historiska arkivet. Hit har hela befolkningen tillträde och här finns både ett botaniskt och arkitektoniskt arv att vårda och bevara.

Du som gravrättsinnehavare kan själv ta hand om din grav eller enkelt och smidigt lämna över uppdraget till iFrid. Det är Samhall som nationellt utför iFrids gravskötsel. Det skapar meningsfulla och utvecklande arbeten för personer som vanligtvis står långt ifrån arbetsmarknaden. Vi är väldigt stolta över vårt samarbete.

/ iFrid & Plantagen