Vi finns här och hjälper dig

Vi strävar efter att bli bäst på det vi gör och att agera med en etisk kompass. Vi är måna om att våra kunder får en god upplevelse av våra tjänster.

Kontakta oss

Tåliga blommor att ha på graven

Genom att plantera och dekorera med tåliga blommor får gravplatsen alltid ett vårdat och fint uttryck. Det finns många sorters blommor, allt från små blommor till höga växter som lämpar sig bra för plantering på gravplats. För att skapa en hållbar dekoration med växter är det viktigt att anpassa planteringen efter årstid. På så sätt blir gravplatsen vacker, stämningsfull och minnet hedras av de vi saknar.

Plantering av blommor på våren

Välkomna tidig vår genom att dekorera med rätt sorts blommor till graven. Med rätt sorts blommor syftar vi främst på blommor som är tåliga att ha på graven, anpassat till årstiden. Våren innebär lökväxter och tidigblommande småväxter. Likaväl panséer och murgröna är både tacksamma och vackra att plantera på gravplatsen.

Sommarväxter på gravplatsen

Under sommarhalvåret kan vädret vara både varmt och torrt. Det gör att växterna behöver mer omtanke i form av vattning. Om du ska plantera blommor i soligt läge är det bra att använda växter som tåler både sol och värme. Pelargoner är fint att dekorera graven med på sommaren. I ett soligt läge kan de blomma långt in på hösten.

Tåliga blommor att ha på graven under hösten

Ljung är vackert på hösten och står sig väldigt fint, även om det är kallt under nätterna. Idag finns ljungväxter i en mängd olika färger, vilket gör det lätt att hitta något som känns personligt för varje gravsten. Även vinterbär är fint när det är kallt och gör sig särskilt vacker tillsammans med ljung i vitt.

Växter att dekorera med under vintern

Att dekorera med granris av olika slag är fint under vintern. Placera granriset som det är på gravplatsen. Ett tips är att klippa granriset i mindre bitar och lägga dem omlott, på så sätt binder de fast varandra och ligger mer stabilt. Tulpaner är också en blomma som är fin på gravplatsen under vintertid, trots kylan behåller de både sin färg och form.